تحول اساسی در نظارت شرعی و کاهش ۹۴ درصدی تلفات آبزیان در مازندران

مدیرکل دامپزشکی مازندران گفت: کشتارگاه‌های سنتی ممنوع و احداث واحد صنعتی بدون مانع است و تحول اساسی در نظارت شرعی و کاهش ۹۴ درصدی تلفات آبزیان در مازندران

به گزارش خبرگزاری سلامت(طبنا)سید حمزه آقاپور، مدیرکل دامپزشکی مازندران در بازدید از کشتارگاه مرغ آمل از انجام تحولات گسترده در حوزه نظارت شرعی و بهداشتی خبر داد و گفت:
در سال گذشته بیش از ۲۲ هزار و ۶۰۰ تن گوشت قرمز و سفید در استان تولید شد و فرایند نظارتی دامپزشکی با تلاش شبانه‌روزی همکاران در حوزه شرعی و بهداشتی بهبود قابل توجهی داشته است.

او افزود: تخلفات گزارش‌شده از سوی مردم و سامانه ۱۵۱۲ به‌صورت جدی پیگیری و منجر به صدور پرونده‌های قضایی شده است. همچنین اجرای پروتکل‌های صادراتی و بهداشتی موجب کاهش ۲۰ درصدی تأخیر در روند صادرات فرآورده‌های دامی شد.
آقاپور از رشد ۷۷ درصدی تولید لبنیات و ۴۳ درصدی خاویار از ابتدای دولت پزشکیان خبر داد و گفت این رشد سبب افزایش ارزآوری استان شده است.

مدیرکل دامپزشکی مازندران با اشاره به ضعف تجهیزات آزمایشگاهی استان اظهار کرد:
در حال حاضر به دلیل کمبود امکانات، بخشی از نمونه‌ها برای بررسی به استان خراسان ارسال می‌شود. تاکنون حدود ۶۰ میلیارد تومان هزینه تجهیز آزمایشگاه‌ها شده و برای ارتقا نیازمند تجهیزات LTMS و GTMS هستیم.

او با تأکید بر لزوم پیشگیری از بیماری‌های دامی بر اساس شرایط اکولوژیک منطقه گفت:
طرح توسعه واکسیناسیون دامی در مناطق بالادست و کم‌برخوردار در حال اجراست و در قالب تفاهم‌نامه قرارگاه محرومیت‌زدایی سپاه، ۷۰ نوع خدمات آموزشی، سم‌پاشی، درمان و توزیع داروی رایگان به دامداران ارائه می‌شود.

آقاپور با اشاره به کاهش چشمگیر تلفات در بخش شیلات گفت:
در واحدهای آبزی‌پروری با اجرای برنامه‌های پایش و رصد بیماری، ۹۴ درصد کاهش تلفات و ۴۰ درصد کاهش وقوع بیماری‌ها ثبت شده است.

وی افزود: پوشش واکسیناسیون در دام‌های استان به بیش از ۹۰ درصد رسیده و ارزیابی واکسیناسیون نیز در سطح مطلوبی انجام شده است.

مدیرکل دامپزشکی مازندران با بیان اینکه استان از ظرفیت کامل صنعتی برخوردار است، اظهار داشت:
در غرب استان ساماندهی کشتارگاه‌های صنعتی به‌طور کامل انجام شده است. همچنین پرونده‌های مربوط به قاچاق دارو و مواد ضدعفونی‌کننده تشکیل و به دستگاه قضایی ارجاع شده و باندهایی که از لاشه مردار استفاده می‌کردند شناسایی شده‌اند.

او با اشاره به افزایش ۵۰ درصدی شاخص امنیت غذایی استان گفت:
این موفقیت‌ها حاصل همکاری شبانه‌روزی کارکنان دامپزشکی و همراهی رسانه‌هاست.

آقاپور از کمبود نیروی انسانی و فرسودگی کاری در این مجموعه خبر داد و گفت ۶۰ درصد پست‌های سازمانی بلاتصدی است و باید جذب نیرو در دستور کار قرار گیرد.

وی در ادامه از ممنوعیت کشتارگاه‌های سنتی در استان خبر داد و افزود:
این تصمیم دو سال پیش در کمیسیون ماده محیط زیست و دامپزشکی تصویب شده اما تاکنون سرمایه‌گذاری برای احداث کشتارگاه صنعتی انجام نشده است. دامپزشکی هیچ مخالفتی با صدور مجوز ندارد و تمامی موانع از سوی دستگاه‌های دیگر ایجاد می‌شود.

مدیرکل دامپزشکی مازندران گفت:
در صورت تعطیلی کامل کشتارگاه‌های سنتی، طرح احداث میدان عرضه مستقیم مرغ مشابه میدان بهمن تهران اجرا می‌شود که می‌تواند برای بیش از دو هزار نفر اشتغال ایجاد کند و زمینه‌ساز رشد اقتصادی منطقه باشد. طرح توجیهی این پروژه نیز به‌صورت رایگان توسط اداره کل دامپزشکی تهیه خواهد شد.

او در پایان با انتقاد از نبود همکاری برخی دستگاه‌ها از جمله جهاد کشاورزی و دادستانی در صدور مجوزهای صنعتی افزود:
از عدم صدور مجوز برای احداث کشتارگاه صنعتی مشخص نیست چه هدفی دنبال می‌شود، در حالی که توسعه این بخش گام مهمی در تضمین امنیت غذایی و ساماندهی بازار مرغ استان است.

رئیس دامپزشکی آمل: احداث کشتارگاه صنعتی ضرورت دارد

ضعیف‌ترین روستاها تا ۱۰ هزار رأس دام دارند اما با کمبود نیرو روبه‌رو هستیم

حمید رسولی‌زاده، رئیس اداره دامپزشکی شهرستان آمل با گلایه از کمبود نیروی انسانی در شهرستان‌ها، خواستار تأمین نیروهای تخصصی برای تداوم خدمات دامپزشکی شد.

وی گفت: آمل دارای بهترین بهره‌برداران دامی است، اما در برخی از ضعیف‌ترین روستاهای این شهرستان تا ۱۰ هزار رأس دام وجود دارد که تزریق واکسن یا ژل‌های تقویتی در مناطق بالادست با مشقت بسیار زیاد برای نیروهای دامپزشکی همراه است.

رسولی‌زاده افزود: آمل شهرستانی ویژه و توانمند در حوزه تولیدات دامی است و برای حفظ سلامت دام و ارتقای کیفیت محصولات، باید زیرساخت‌های لازم از جمله کشتارگاه صنعتی هر چه سریع‌تر احداث شود.

رئیس دامپزشکی آمل با تأکید بر لزوم تعطیلی کشتارگاه‌های سنتی اظهار کرد: زمینی برای احداث کشتارگاه صنعتی پیش‌تر تعیین شده بود، اما متأسفانه سرمایه‌گذار به تعهدات خود عمل نکرد. اکنون برخی معترض‌اند که چرا کشتارگاه سنتی داخل شهر تعطیل شده، در حالی که فعالیت آن به دلیل بوی نامطبوع، مردم منطقه را آزار می‌داد.

تحول اساسی در نظارت شرعی و کاهش ۹۴ درصدی تلفات آبزیان در مازندران

مدیرعامل مرغ آمل طیور: تولید ماهانه ۳ هزار تن مرغ گوشتی و اشتغال ۱۲۰ نفر در واحد جدید

مجموعه آمل طیور در مسیر توسعه و دریافت مجوز فرآورده‌های گوشتی

شیرزاد رحیمی، مدیرعامل شرکت مرغ آمل طیور، در حاشیه بازدید مدیرکل دامپزشکی مازندران از کشتارگاه آمل گفت:

در حال حاضر دو میلیون و ۷۰۰ هزار قطعه مرغ در واحدهای فعال مجموعه پرورش داده می‌شود و عملیات ساخت یک واحد جدید با ظرفیت ۷۰۰ هزار قطعه نیز در دست اجراست.

وی افزود: مجموعه آمل طیور دارای چهار واحد تولیدی در مناطق بشل قائم‌شهر، آمل و کرمانشاه است و سالانه حدود ۴۵۰ هزار تن مرغ گوشتی تولید می‌کند.

رحیمی با اشاره به سابقه طولانی این مجموعه گفت:

شرکت آمل طیور از سال ۱۳۷۸ آغاز به کار کرده اما در سال ۱۳۹۳ با چالش‌های مالی روبه‌رو شد و در سال ۱۳۹۴ با وجود ۳۰ میلیارد تومان بدهی، توسط برادران کاظمی خریداری شد که با مدیریت جدید مشکلات مالی برطرف شد.

تحول اساسی در نظارت شرعی و کاهش ۹۴ درصدی تلفات آبزیان در مازندران

مدیرعامل آمل طیور اظهار کرد:

در حال حاضر این مجموعه ماهانه سه هزار تن مرغ گوشتی تولید می‌کند و ۸۰ درصد نیاز پروتئینی منطقه را تأمین می‌نماید.

او افزود: هدف بعدی مجموعه، ورود به حوزه فرآورده‌های گوشتی و مرغ آماده طبخ است که مجوزهای لازم در حال پیگیری است. با راه‌اندازی این بخش، برای ۱۲۰ نفر اشتغال مستقیم

ایجاد خواهد شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha